逢星期一至五 早上10:30-1:00 (FM100.7 澳門電台)


「朝點」主持如欣試用心理治療師鄭莎莉小姐(Sarah) 介紹的「四七八」呼吸法減壓

【處理壓力有咩辦法?試試「四七八」呼吸法】

都市人實在好難避免壓力,亦聽過好多人用唔同既方法去處理壓力,其實我哋用嘅方法係正確定唔正確呢?

《健康頻道》請嚟鏡湖醫院鄭莎莉心理治療師同大家講吓有邊啲唔啱嘅「抒壓方法」,又建議做啲乜嘢嚟減壓?

另外,隨時隨地都做得嘅「四七八」呼吸法係點做?快啲收聽重溫,一齊邊聽邊練習啦!朝點主持如欣都一齊試咗,佢話對放鬆心情都的確幾有效㗎!

收聽重溫: 

請留言吧!

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

標籤雲

%d 位部落客按了讚: