逢星期一至五 早上10:30-1:00 (FM100.7 澳門電台)


澳門風跑團會長Terry(右二)與團員Andy(右一)、Pet(左二)分享他們的「瘋」狂熱愛越野跑的經驗

澳門風跑團會長Terry(右二)與團員Andy(右一)、Pet(左二)分享他們「瘋」狂熱愛越野跑的經驗和體會

【越野跑愛好者 澳門風跑團】

鍾意跑步或行山嘅朋友,如果你已經常成功挑戰馬拉松同登山活動,想作更高嘅自我能力挑戰,會唔會考慮一下嘗試越野跑呢?

一個為聚集越野跑運動同好者嘅團體-澳門風跑團嘅會長Terry(外號野草)聯同兩位團友Andy同阿Pet嚟到我哋今集《生活寫真》做嘉賓,解說一下越野跑係點樣一回事嘅運動。當中嘅挑戰喺邊?同登山活動喺形式同裝備上會有咩唔同?佢哋三位當中有兩位係連長跑經驗都唔算多,佢哋又係點樣突然鍾意上越野跑嘅呢?

重溫上、下段訪問內容,一齊聽吓「朝點」主持如欣所形容「膽粗粗」嘅幾位分享越野跑帶畀佢哋嘅滿足感。

聽聽重溫:

**按此收聽-♫生活朝點 – 生活寫真 – 越野「瘋」跑 (上)**

**按此收聽-♫生活朝點 – 生活寫真 – 越野「瘋」跑 (下)**

 

 

 

 

廣告

請留言吧!

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

標籤雲

%d 位部落客按了讚: