逢星期一至五 早上10:30-1:00 (FM100.7 澳門電台)


【觀眾參與 演員即興 親身故事續個講】

劇場的表演形式有好多種,好似上星期咁,主持阿亨就同大家介紹左新文本演出«愛與資訊»;今個星期轉一轉口味,由英國劇本回歸到本地創作,就係以演員自身故事為出發點的互動即興劇場«Choice 2.0»。

同上年有少少唔同,今年由工作坊開始,從一班參加者當中挑選咗八位演員;當中有唔少都係劇場新鮮人,從在職人士到中學生都有,各自會帶來自己的故事,再加上現場觀眾的即場參與而發展劇情。

想知道呢種咁特別的表演形式係點樣排練?又有咩故事會聽到呢?一齊來聽聽重溫!

**按此收聽-♫生活遊藝均 – 互動即興劇場"Choice 2.0**

主持阿亨(前右)與導演Jacky哥哥(前左)、現場樂手Ar B(後右)以及一眾演員

主持阿亨(前右)與導演Jacky哥哥(前左)、現場樂手Ar B(後右)以及一眾演員

演出資訊:
演出|戲劇農莊

日期|12 月17-18日
時間|晚上七時半
地點|社工局-健康生活教育園地
廣告

請留言吧!

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

標籤雲

%d 位部落客按了讚: