逢星期一至五 早上10:30-1:00 (FM100.7 澳門電台)

Macao Human Beatbox


Macao Human Beatbox 的各成員 與Aki

Macao Human Beatbox 的各成員 與Aki


“得把口" 可以做D 咩?
除左發表偉論同唱歌之外, 仲可以模仿各種樂器或者演繹其他唔同的音效!

Beatbox, 又係稱B box, 就係利用人體可發聲的器官, 再加上語音, 製造出富節奏感的音樂~
曾經非洲族人因為沒錢買樂器, 就嘗試利用佢地現有的"口" 去模仿各種樂器啦~ (相傳Beatbox 的起源)
可以話係, 為左玩音樂, 你可以去到幾盡? (佢地真係出盡渾身解數啦! )

而現今, 玩Beatbox 就當然係因為興趣啦 (應該唔會係因為冇樂器吧?!)

寫真請來 來自澳門本地的 Macao Human Beatbox, 同大家一齊談談Beatbox
Macao Human Beatbox (按此)

廣告

請留言吧!

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 / 變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 / 變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 / 變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 / 變更 )

連結到 %s

標籤雲

%d 位部落客按了讚: